Handen uit de mouwen, wij gaan bouwen

Woensdag 21 februari

Vandaag gaan we aan de slag met hout. We gaan tekenen, meten, zagen om zo tot een eigen boekensteun te komen. Haal de creatieve geest in je naar boven en zorg ervoor dat je boeken nooit meer omvallen.

Wat weet jij over magnetisme?

Woensdag 28 februari

Vandaag gaan we Alfi een handje helpen. Hij heeft de hulp nodig van de gilde van de magnetranen. Tijdens deze workshop ga je tal van uitdagingen aan om uiteindelijk tot Magnetraan geridderd te worden. Eenmaal jullie deze titel behaald hebben, begint het echte werk. Proefondervindelijk ontdekken jullie hoe magneten werken, zodat jullie uiteindelijk in staat zijn om een kompas te maken waarmee je Alfie kan helpen de slechte tovenaar te vinden.

Op stap naar de volkssterrenwacht

Woensdag 7 maart

Vandaag trekken we erop uit. We bezoeken de volkssterrenwacht, ontdekken het sterrenstelsel en als kers op de taart maken we zelf een komeet. Dit wordt vast en zeker een spannende workshop!

Bouw je eigen zonnewijzer

Woensdag 14 maart

Vandaag verdiepen we ons in de zonnewijzer en gaan we er zelf eentje bouwen. Na deze workshop heb jij enkel nog de zon nodig om te weten hoe laat het is.

Maken van een spijkerschilderij (deel 1)

Woensdag 21 maart

We starten tijdens deze workshop met het maken van een spijkerschilderij. We gaan aan de slag met solderen en leren metaal plooien om van ons schilderij een uniek kunstwerk te maken.

Maken van een spijkerschilderij (deel 2)

Woensdag 18 april

Na de paasvakantie nemen we graag de draad terug op met het solderen en plooien van metaal. Wat heb je nog onthouden? En wat moeten we nog eens oefenen? Na afloop van deze workshop neem jij je eigen spijkerschilderij mee naar huis.

Op stap naar …

Woensdag 25 april

We laten jullie nog even in spanning naar waar we precies gaan, maar we geven al graag mee dat we op bezoek gaan naar een bedrijf.

Bruggen bouwen

Woensdag 2 mei

Tijdens de tweede workshop hebben jullie Alfie geholpen de tovenaar te vinden. Jammer genoeg is dit voor Alfie niet goed afgelopen. Hij werd door de tovenaar ontvoerd en kijkt opnieuw naar jullie om hulp te krijgen. Hij is kunnen ontsnappen, maar moet nog op de één of andere manier een snel stromende beek kunnen oversteken. Tijdens deze workshop zullen jullie de constructie- en stevigheidsprincipes van bruggen ontdekken, zodat Alfie uiteindelijk zonder problemen de beek kan oversteken.

Plechtige ontvangst in het stadhuis vanaf 18u30

Woensdag 2 mei (extra)

Extra informatie wordt in de voorgaande weken per brief meegegeven met de deelnemende kinderen.